Farkına Varılamayanlar

0 yorum

“Amacını yitirmiş insan, geçmişini unutmuş gençlik, ahlakını kaybetmiş toplum, yolda hızını alamayıp ilerleyen kendini kaybetmiş bir yol çizer. Çünkü onu engelleyen ne bir söz ne de  yavaşlatan bir engel vardır.”
Geçmişimizin bilinci ile atalarımızın yolunda ilerleyeceğimizden şüphemiz olmamalı. Şüphe insanı boşluğa sürükler ve boşluğu da kendi amaçları ile dolduran insanlar olur. Senin görevin bu boşlukları kendin doldurmak olmalı. Okuyarak, araştırarak, dinleyerek. Her söze sözün olmalı. Anlamalısın herkesi ve o şekilde davranmalısın.
Geçmişimizin izinde gitmenin gericilik olmadığını insanlara anlatmalıyız. 600 yıl dünyaya hüküm süren bir milletin evlatları olarak, anlatacak bir çok şeyimiz olmalı. Cahil insanların akıl vermesi olayını sonlandırmalıyız. Cahil insanın vereceği akılla yoluna devam eden insanın, o cahilden bir farkının olmadığını bilmeliyiz. Çağdaşlık ile sapkınlık arasındaki farkları görmeliyiz. Mehmet Akif Ersoy ne iyi demiş; “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.” Medeniyetlerinden utançla bahsettiğimiz toplumların, medeniyet içindeyiz. Soyunmayı sanat, dekolteyi moda, aldatmayı maharet bilen toplumun nesillerini düşünemiyorum. Aslında bir Hıristiyan birliği olan Avrupa Birliği’ne o zaman kesin gireriz şüpheniz olmasın. Takke giyip, çarşafa bürünün değil kastım. Ne zaman kendinize gelin dese birileri, sana ne diyip kenara çekiliyoruz. Her şeyin bir adabı bir üslubu var dengede duramıyoruz.
Bir kanalda haber programında, namaz kılan çocukların haberini gösteriyorlar. Bilmem kaçıncı yüzyılın Türkiye’sinde bu olur mu diye. Yüz yıl kavramı çağdaşlık simgesi olduğu için, İslam’ın  ilanından bu yana ne kadar zaman geçse o kadar eskiyor maalesef. Peki bu haberi izleyip yorumlayanların içki içip gayri ahlaki şeyler yapan gençlerden ne kadar haberi var ? Aynı şeyleri de onlar içinde düşünebilirler mi acaba ? Peki, namaz da kılın demiyorum. Ama namazın gericilik davranışı olduğunu düşünen insanların, bunun aksine gayri ahlaki şeyler yapması ne kadar doğru ? Dininin gereğini yerine getirmeye çalışanlar ve bunun aksini düşünenler, herkesin hatası olabilir. Bunu düzeltmek yerine, karşı bir duruş sergilemek kime ne kazandırır ?

.
Bir kesim diyor ki sen gericisin İran’da yaşa, bir kesimde sen çok ilericisin Avrupa’da yaşa. Türkiye’de kim yaşayacak peki ? Hani nerde ortak değerlerimiz ? Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran oluşturan değerler. Kimine iman gücü, kimine göre de akıl ve strateji ile kazanılmış zaferlerimizde kimler yer aldı ? Dedelerimiz, ninelerimiz… Çok mu çağdaştılar kazandılar ? Ya da çok mu gericilerdi de kaybettiler ? Her kesimden insanımızın gurur duyduğu Çanakkale zaferimizde, manevi gücün arkasında kaç kişi duruyor ? Herkes kendine yorumluyor. Peki mabedimizin başkenti Çanakkale’deki gençlerin içler acısı durumunu hiç gördünüz mü ? 18 Mart akşamı, alkolünü alan, kız arkadaşını alan sahilde. O atmosferi yaşamak için orda değiller yanlış anlamayın. Havai fişekler havada, bir kalabalık kutlama havasında ve değişik noktalarda ahlak dışı davranışlar.  Diğer günlerdeki yaşantılarından bahsetmeyeceğim. Çünkü kişi hak ve özgürlüklerine karışmış olurum. Ama o gün 18 Mart 1915’in yıl dönümünde bu rezilliği göz ardı etmem en büyük karaktersizlik olurdu. Bir Fatiha bekleyen şehitlerimizi bu şekilde anmayı açıklayacak ya da destekleyecek bir insan varsa dinlemeyi ne isterdim. O acizliğini görmeyi. Ama genelde olmaz bunu açıklayıcı bir şey, çünkü anlamsızdır. Eğer çağdaşlık buysa, Allah beni uzak etsin bir mağarada barbar olarak yaşayım. Bunun vebali ile atalarıma hesap vereceğim o anı utançla bekleyim. Aynı zihniyet ölülerini anmada da içip eğleniyor. Bu da başka bir kesim. Şahit oldum. Yok, yok bunların dedeleri nineleri kazanmış olamaz bu zaferi. Öyleyse eğer, toprak altında sızlayan şehit kemikleri de yoktur. Rahat olun.
Atatürk hepimizin atası, belli bir kesimin değil. Onun inancı ve fikirleri ile buraya geldiğimiz aşikar. Ama şuan dini ahlak ve kültürümüzden uzak bir noktadayız. Atatürk’ü peygamberleştiren bir kesim insanları bu değerlerinden uzaklaştırdı maalesef. Eğer dinde kontrolden çıkıyorsa din değildir, ama insanoğlu da kendiyle çok baş başa kalıyorsa da din nerdedir ? İslam Cumhuriyet kurulmadan nice yıllar önce tebliği edilmiştir. Bir çok savaş da bu inançla kazanılmıştır. Çanakkale zaferinin sadece akla ve ideolojiye bağlanması bağnazlıktan başka bir şey değildir.
Ortak değerlerde birleşemiyoruz. Din bir kesimin, Atatürk bir kesimin, bayrağımız da bir kesimin. Herkes bir yere çekiyor bunları. Ortada kalan boşluğu da yabancı güçler çok güzel dolduruyor. Bizi birbirimize düşürmek için çok rahat hareket ediyorlar. Yeri geliyor inandığımız şeylerden şüphe ettiriyorlar. Bu onların başarısı mı ? Hayır bizim acizliğimiz. Sıkı duramıyoruz. Hayatın zorluğunu aşmak zaferdir. Kolay yaşamak ise sıradanlık. Değerlerinin savaşını vermek ve ortak noktada birleşmek zaferimiz olacaktır. Ama yok ben sıradan kuralsız yaşamak istiyorum diyorsan yolun açık emin ol. Ama hızını alamayıp bir gün çarparsan bir yere döne yine gel. Biz sabırlı bir milletiz.
Yılmaz Erdoğan
Kişisel Gelişim Yazılarımızda Bu gün sizlere Yılmaz Erdoğan Arkadaşımızın güzel bir makalesini sunduk.
hakkında, bilgi, nedir, nedemek, nasıl, niçin, nerede, kısa özeti, özellikleri, anlamı, hakkında bilgiler, nelerdir, ne demektir, özeti, örnek, örnekler, performans ödevi, ödev, nedir, neye denir, nerede, nerde, hakkında bilgi, hakkında bilgiler, önemi
Bu Bilgiyi Paylaş :

Yorum Gönder

Sitemizde sizlere ilginç gelebileceğine inandığımız her konuda yazılar ve bilgiler paylaşıyoruz. Sitemizde bulabilecekleriniz şöyle:Otomobil,sağlık,blog,haber,backlink,site ekle,banner ekle,html kodlar,dizi,film,ilginç bloglar,blogger için temalar,internet için bilgiler,siyasi görüşler,anketler,yazılımlar,ilginç siteler,ilginç insanlar,mesleklerle ilgili ayrıntılar,forumlar,fikir paylaşımları,yorumlar
 
Siteler: Oyun58 | Kadın Ve Yaşam | Dizi İzle
Copyright © 2011. Bilgi Blog - Tüm Hakları Saklıdır
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger