Derik Nerededir?

0 yorum

Derik nerededir? Derik hangi ilimize bağlıdır? Derik ilçesi özellikleri, hakkında bilgi.

derikDerik; Mardin İli’ne bağlı ilçe ve merkezidir. 1 bucağı (Kocatepe), 60 köyü vardır. İlin batısında; doğu ve güneyden Kızıltepe ve Mazıdağı, kuzeyden Mazıdağı, batıdan Şanlıurfa’ nın Viranşehir ilçeleriyle çevrilidir.
İlçe toprakları, Mazıdağı’nın güney eteklerinden Suriye düzlüklerine doğru alçalır. Yazlar çok sıcak ve kurak, kışlar oldukça soğuktur. Yıllık ortalama sıcaklık 150-160°C, yağış tutarı 774 mm’dir. Mazıdağı’nın yer yer çalılık ve meşeliklerle kaplı yamaçları dışında, doğal bitki örtüsü bozkır görünümündedir. Başlıca ırmak, Büyük Çırçıp Suyu’dur. Ekonomi, tahıl ağırlıklı tarım (buğday, arpa, mercimek, nohut, pirinç) ve hayvancılığa (koyun, kılkeçisi, tiftikkeçisi) dayanır. Zeytinlik yılda 4.500 ton) ve bağlık alanlarda üzüm (yılda 9.400 ton) geniş yer tutar. Derik, Mardin’in pirinç yetiştirilen 3 ilçesinden biridir. İlçe merkezinde zeytinyağı ve sabun yapımevleri vardır.
Mazıdağı’nın eteklerinde, deniz düzeyinden 825 m yükseltide kurulu olan ilçe merkezi, il merkezine 70 km uzaklıktadır.
Bu Bilgiyi Paylaş :

Yorum Gönder

Sitemizde sizlere ilginç gelebileceğine inandığımız her konuda yazılar ve bilgiler paylaşıyoruz. Sitemizde bulabilecekleriniz şöyle:Otomobil,sağlık,blog,haber,backlink,site ekle,banner ekle,html kodlar,dizi,film,ilginç bloglar,blogger için temalar,internet için bilgiler,siyasi görüşler,anketler,yazılımlar,ilginç siteler,ilginç insanlar,mesleklerle ilgili ayrıntılar,forumlar,fikir paylaşımları,yorumlar
 
Siteler: Oyun58 | Kadın Ve Yaşam | Dizi İzle
Copyright © 2011. Bilgi Blog - Tüm Hakları Saklıdır
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger