Derinkuyu Nerededir?

0 yorum

Derinkuyu nerededir? Derinkuyu hangi ilimize bağlıdır? Derinkuyu ilçesi özellikleri, hakkında bilgi.

derinkuyuDerinkuyu; Nevşehir İli’ne bağlı ilçe ve merkezidir. 8 köyü vardır. İlin güneyinde; kuzeyden Merkez, doğudan Ürgüp ve Kayseri’nin Yeşilhisar, batıdan ve güneyden Aksaray ve Niğde illerinin Merkez ilçeleriyle çevrilidir.
Genelde fazla engebeli olmayan bir yayla görünümündeki ilçe topraklarının en yüksek noktası, güneyde Melendiz Dağı’dır (1.898 m). Kara iklimi egemendir. Doğal bitki örtüsü bozkırlardan oluşur. Ekonomi, tarım ve meyveciliğe dayanır. Melendiz Suyu ve kollarınca sulanan tarım alanlarından başta buğday olmak üzere, çeşitli tahıl türleri (arpa, çavdar), baklagiller (nohut, fasulye, mercimek), patates, elma, zerdali ve üzüm yetiştirilir. Koyun ve keçi beslenir.


Kapadokya yöresinin bir bölümü, ilçe sınırları içerisindedir. 7. yüzyılda yörede yaşayan Hristiyanların korunma amacıyla kurdukları antik yeraltı kenti, ilçenin en önemli tarihsel eseridir. Niğde-Nevşehir Karayolu üzerinde, deniz düzeyinden 1.200 m yükseltide kurulu olan ilçe merkezi, il merkezine 29 km uzaklıktadır.
Bu Bilgiyi Paylaş :

Yorum Gönder

Sitemizde sizlere ilginç gelebileceğine inandığımız her konuda yazılar ve bilgiler paylaşıyoruz. Sitemizde bulabilecekleriniz şöyle:Otomobil,sağlık,blog,haber,backlink,site ekle,banner ekle,html kodlar,dizi,film,ilginç bloglar,blogger için temalar,internet için bilgiler,siyasi görüşler,anketler,yazılımlar,ilginç siteler,ilginç insanlar,mesleklerle ilgili ayrıntılar,forumlar,fikir paylaşımları,yorumlar
 
Siteler: Oyun58 | Kadın Ve Yaşam | Dizi İzle
Copyright © 2011. Bilgi Blog - Tüm Hakları Saklıdır
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger