Pages

BAMYALI PİLİÇ

BAMYALI PİLİÇ BAMYALI PİLİÇ
BAMYALI PİLİÇ

BAMYALI PİLİÇ


  • 4-5 kişilik

MALZEMELER


  • 1 orta boy piliç
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 4 büyük doğranmış domates
  • İsteğe göre tuz, biber
  • 1/2 kg. bamya
  • 1/2 bardak su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

  • Pilici temizleyip küçük parçalara bölün.
  • Sonra margarin ile birlikte yassı bir tencereye koyun.
  • Domatesleri tavukların üzerine yayın.
  • Tuz ve biberi ilave edip kapağını kapatın.
  • 15-20 dakika orta hararette pişirin.
  • Delinmeden ayıklanmış bamyaları tavuğun üzerine yerleştirin.
  • 1/2 bardak su ilave edin.
  • Tavuk ve bamyaları yumuşayıncaya kadar orta ateşte 20 dakika pişirin.
  • Limon suyunu katın.
  • 5 dakika kaynatın.
  • Ateşten alın.
  • Domatesli pilavla servisinizi yapın.

BAMYALI PİLİÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder