BAMYALI PİLİÇ
- 4-5 kişilik
MALZEMELER
- 1 orta boy piliç
- 1 çorba kaşığı margarin
- 4 büyük doğranmış domates
- İsteğe göre tuz, biber
- 1/2 kg. bamya
- 1/2 bardak su
- 2 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
- Pilici temizleyip küçük parçalara bölün.
- Sonra margarin ile birlikte yassı bir tencereye koyun.
- Domatesleri tavukların üzerine yayın.
- Tuz ve biberi ilave edip kapağını kapatın.
- 15-20 dakika orta hararette pişirin.
- Delinmeden ayıklanmış bamyaları tavuğun üzerine yerleştirin.
- 1/2 bardak su ilave edin.
- Tavuk ve bamyaları yumuşayıncaya kadar orta ateşte 20 dakika pişirin.
- Limon suyunu katın.
- 5 dakika kaynatın.
- Ateşten alın.
- Domatesli pilavla servisinizi yapın.
BAMYALI PİLİÇ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder